До 13 юли се затваря част от ул. "Арх. Манол Йорданов“, която свързва Горна и Долна Трака. Преустановено ще бъде движението от кръстовището с ул. "Драган Данаилов“ до кръстовището с бул. "Осми приморски полк“.

Причина за новото затваряне на улицата са строително-монтажни работи по изграждане на битова канализация в посочения участък. Дейностите са свързани с големия ВиК – проект за доизграждане на канализационна мрежа в селищните образувания "Бриз“, "Свети Никола“, "Ален Мак“, "Ваялар“, "Траката“ и "Манастирски рид“, както и с изграждане на водопроводни връзки към ново трасе на магистралния водопровод Варна – Златни пясъци.

Кметът Благомир Коцев проведе поредна среща с представители на районните администрации и на пътностроителните фирми във връзка с рехабилитацията на пътната мрежа и ремонтите в целия град. Стана ясно, че следващата седмица може да започне асфалтирането на ул. "Арх. Манол Йорданов“. Срокът за цялостното завършване на улицата между Долна и Горна Трака е 4 месеца, уточниха от фирмата-изпълнител.

По време на днешната среща кметът Коцев нареди рехабилитацията в район "Одесос“ да се изпълнява от централните му части към периферията с оглед на по-големия туристопоток през лятото. Отчетено беше, че в района завършва работата по ул. "Трайко Китанчев“ между улиците "Поп Харитон“ и "Капитан Райчо“ и между ул. "Капитан Райчо“ и ул. "Ивайло“.

Приключва и рехабилитацията на пътната настилка по ул. "Отец Паисий“ в частта й към бул. "Цар Освободител“. Готово е стълбището от бул. "Приморски“ към площада пред входа на Морската градина, докладваха изпълнителите на обекта.

От днес ремонтните бригади от кв. “Чайка“ се прехвърлят в район "Одесос“, като от пътната фирма се ангажираха да наваксат изоставането в графика на района и да приключат с "кърпенето“ на дупките до 2-3 седмици. В списъците за рехабилитация а централния район са над 5 200 кв. м дупки по уличните платна и над 1 800 кв. м тротоари.

Досега фирмата е работила по допълнително възложени 3 600 кв. м в обхвата на Зелената зона. По данни на районната администрация в целия район "Приморски“ приблизително 40 на сто от маркираните участъци ще бъдат преасфалтирани до края на седмицата.

Рехабилитиран е и паркингът на IV ЕГ "Фредерик Жолио-Кюри“. По настояване на кмета Коцев обаче приоритет в момента е пътната мрежа. Той нареди паркинги и междублокови пространства да се изпълняват, само ако районите успеят да спестят средства след нейната рехабилитация.

В "Младост“ са асфалтирани около 2 000 кв. м, други 1 000 кв. м са маркирани, отчетоха от администрацията на района. В район "Аспарухово“ работата ще започне от Аспаруховия мост към улиците в квартала, стана ясно на днешната среща. От район "Владислав Варненчик“ отчетоха около 30% изпълнени участъци.