Северното платно на бул. "Шипка“ в участъка между кръстовищата с ул. "Съединение“ и бул. "Освобождение“ се затваря за движение днес, 6 април, за времето от 11 до 15 часа. Причината е откриването на велосезона в пловдивския район "Тракия“, съобщават от общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта“.

Маршрутите на автобусите по линии №25 и 93 от вътрешноградския транспорт се променят, както следва:

Линия №25 ( ЖР ,, Тракия“ – Агроцентър, ул. ,,Васил Левски“): ул. "Съединение“ – спирка №109 – блок 150, наляво по ул. "Бранислав Велешки“, спирка №391 – магазин ,,Кауфланд“, десен завой по бул. "Освобождение“, спирка №359 – магазин "Лидл“, и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.

В обратна посока маршрутът не се променя.

Линия №93 (ЖР "Тракия“ – Стъкларски завод): ул. "Съединение“ – спирка №109 – блок 150, наляво по ул. "Бранислав Велешки“, спирка №391 – магазин "Кауфланд“, направо по ул. "Георги Данчов“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.

В обратна посока маршрутът не се променя.

От "Организация и контрол на транспорта“ предупреждават шофьорите за повишено внимание от 10 до 11 часа, когато велосипедистите ще пресичат велоалеите на кръстовищата по следния маршрут: бул. "Освобождение“ – от кръстовището с ул. "Антон Мумджиев“ до това с бул. "Асеновградско шосе“, бул. "Асеновградско шосе“ и ул. "Менделеев“ – от "Освобождение“ до "Санкт Петербург“, бул. "Санкт Петербург“ – от кръстовището с ул. "Менделеев“ до "Освобождение“, и бул. "Освобождение“ – от "Санкт Петербург“ до "Шипка“.

Организацията и контролът на движението, както и охраната на събитието, ще се осъществяват от Областната дирекция на МВР.