Заради подготвителни строителни дейности по изграждането на южния обходен колектор предстои въвеждането на временна организация на движението в участък от бул. "Александър Стамболийски“, информират от общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта“.

Тази информация Агенция "Фокус" получи от собствени източници. Тя обаче е в  противоречие с тиражираната преди няколко дни, че няма да се затварят участъци от бул. "Александър Стамболийски" до Нова година. Все пак въпросната отсечка е малка и явно от общината не очакват сериозни задръствани.

Според последно изпратената информация:

Предвижда се днес около обяд да бъде затворена пътната отсечка от кръстовището с ул. "Димитър Талев“ до продължението на бул. "Македония“. Това ще стане при условие, че фирмата изпълнител на обекта стриктно е поставила необходимите пътни знаци и указателни табели съобразно одобрената временна организация. От ОКТ предупреждават шофьорите да се съобразяват с посочените обходни маршрути.

Очаква се временната организация да продължи до 15 март 2023 г. Южният обходен колектор, който се изгражда по проект на ВиК, е от голяма важност за Пловдив, напомнят от общината и се извиняват на гражданите за причиненото неудобство. Затварянето на участъка от "Димитър Талев“ до затвора преди празниците се налага, за да бъде спазен линейният график.