Полицията в Кюстендил и Общината приеха съвместни мерки за осигуряване на обществения ред, сигурността, безопасността на движението и непомрачаването на тържествата "Кюстендилска пролет“ от инциденти, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил.

Засилено полицейско присъствие ще има в централната градска част, по пътя към и в района на празничните прояви  в местността "Хисарлъка“. Въвежда се временна организация на движението на МПС в града и в района на тържествата в местността "Хисарлъка“. Ще бъдат изградени и 4 временни КПП.

"По време на тържествата се очакват множество хора, затова напомняме  на гражданите: Бъдете бдителни към  личните си вещи, за да не станете жертва на джебчийски кражби! Бъдете с повишено внимание към малките деца – в множеството губят ориентация и трудно намират родителите и придружителите си! Ако възникне проблем, потърсете съдействие от най-близко намиращия се до вас полицай или се обадете на тел.112“, съветват от Областна дирекция на МВР.

Те призовават жителите и гостите на Кюстендил да спазват всички ограничения на движението и указанията на полицаите. Да не оставят в паркираните си автомобили ценни предмети и документи, които биха привлекли вниманието на недобросъвестни хора.