Засилен ще бъде контролът на движението по пътищата по време на Великденските празници в Благоевградска област, предаде репортер на "Фокус". 

През празничните и почивни дни от полицейските служители ще се осъществява засилен контрол по главен път Е - 79 и АМ "Струма“ в посока Благоевград - ГКПП Кулата и път ІІ- 19 в отсечката пътен възел - Симитли - Банско - Г. Делчев.

Специализирани полицейски операции "Алкохол, наркотици, неправоспособност и скорост“ ще се провеждат в малките населени места и на местата с масово посещение на туристи. Автопатрулите ще имат за цел подпомагане и регулиране на движението при задръствания, както и осъществяване на демонстративен и превантивен контрол към участниците в движението. 

Ще се активизира контрола по спазване на скоростния режим с мобилните системи от оборудвани с тях автомобили на “Пътна полиция".

Ще бъде въведена временна организация на движението по участъците от републиканската пътна мрежа на МПС-та предназначени за превоз на товари с техническа допустима максимална маса над 12т., вкл. състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника в първия предпразничен и последния почивен ден.