Общинските съветници в Кюстендил се събират на редовно заседание. Това съобщи за "Фокус“ Иван Андонов, председател на ОбС в града. Заседанието е насрочено за 14.00 часа в залата на общинска администрация. В предварителния дневен ред са включени 26 точки.

Първата докладна записка е относно удостояване със званието "Почетен гражданин на град Кюстендил“ на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит.

Ще бъде гласувано предложение Общината в Кюстендил да кандидатства за ремонт на историческа сграда в града. Става въпрос за сградата на Езикова гимназия "Д-р Петър Берон“. Проектното предложение е с името "Модернизация на образователната среда в Езикова гимназия "Доктор Петър Берон“, град Кюстендил“ за получаване на средства за изпълнение на инвестиции от крайни получатели по Механизма за възстановяване и устойчивост по процедура чрез подбор.

В дневния ред за заседанието са включени отчети на общинските дружества в Кюстендил, касаещи дейността им за 2022 година. Има и предложения за подпомагане на шахматния клуб в града, както и на екзотично гълъбовъдно Дружество "Руен“.

Съветниците трябва да гласуват и предложение за отдаване под аренда на пасища, мери и ливади - общинска собственост за стопанската 2023/2024 година на животновъдни обекти с пасищни селскостопански животни, регистрирани в Интегрираната информационна система на Българска агенция по безопасност на храните.

Венцеслав ИЛЧЕВ