На 20.05.2024г. около 10.30ч. екип на ПП е изпратен на ПТП в гр.Враца между три МПС. На място установяват, че три МПС са катастрофирали както следва: л.а."Ауди А4" управляван от /72г/ от гр.Мездра, л.а."Фолксваген Пасат" управляван от /53г/ от гр.Враца, и градски автобус "Голден Драгон" управляван от /60г/ от с.Згориград. Убити – няма. Ранен е водача на л.а."Ауди А4", който е транспортиран до ЦСМП Враца с линейка и настанен в ХО с комоцио и контузна рана на главата.

Спътничката в този а-л И. С. – возеща се на предна дясна седалка е посетила ЦСМП Враца със случаен превоз – настанена с ХО с натъртвания в лявата част на тялото без опасност за живота, съобщиха от ОДМВР-Враца.

Щетите са в процес на изясняване. Причината за катастрофата са навлизане в лентата за насрещно движение от водача на л.а."Ауди А4".

Водачите са изпробвани за алкохол и наркотици с тех.средство, като  пробата за наркотици на водача на автобуса е положителна за "бензодиазепин". Съставен му е АУАН и е издаден талон за мед.изследване като е конвоиран до ЦСМП Враца и пред деж.лекар е дал кръв и урина за лаб.изследване.  Същият е освидетелстван и задържан.  Уведомен РП.   По случая е образувано БП.