"Заради предстоящия национален мотосъбор край Ямбол е направен спешен ремонт на четвъртокласния път между селата Чарган и Джинот", съобщи кметът на община Тунджа Станчо Ставрев, който с фирмата-изпълнител и рокери направиха оглед на отсечката, предаде репортер на "Фокус".

По думите му е преасфалтиран един километър от пътя на територията на община Тунджа, до границата със съседната община Стралджа. "За целта са отпуснати 200 хил. лева от общинския бюджет. Ремонтът приключи качествено и в срок. Укрепена е основата на пътя, който бе в крайно лошо състояние преди ремонта", обясни управителят на фирмата-изпълнител "Технострой Инженеринг" Стоян Проданов. В момента текат довършителни дейности, но пътят ще е готов за мотосъбра", допълни той.

На въпросния участък тази година ще се проведе скоростното състезание (drag race), което е част от мотосъбора. Досега надпреварата се правеше на бившата летищна писта край село Тенево, но теренът вече е зает от компания, изграждаща най-големия хибриден парк за възобновяема енергия у нас. 

"Прогнозите са за хубаво време, надявам се те да карат внимателно, да се съобразяват, минават през населени места. Каквото се иска от нас ще помогнем, в селото и в организацията тук", каза кметът на село Чарган Стоимен Петров.