Във връзка с честването на 24 май "Градски транспорт“ ЕАД – Варна въвежда маршрутни промени и допълнителни курсове по някои от линиите на обществения транспорт в морската столица.

От 08:00 до 14:00  часа ще бъде преустановено движението на площад "Св. Св. Кирил и Методий“. От 08:00 до 09:00 часа автобусните линии ще преминават по бул. "Съборни“ и ул. "Антим I“.

От 09:00 часа до приключване на мероприятието ще бъдат въведени следните маршрутни промени:

След 07:30 часа до приключване на мероприятието тролейбусни линии №82 и №88 ще се обслужват до и от сп. "Нептун". Допълнителни курсове са предвидени от сп. ТИС Север до сп. "Нептун“ в 08:26, 08:50, 09:12, 09:38, 10:00 часа.

Автобусните линии от ЖП  гара в посока  кв. "Вл. Варненчик" ще се движат по ул. "Ал. Дякович“, ул. "Кракра", ул. "Дрин", ул. "Д-р Пискюлиев“, бул. "Вл. Варненчик", след което ще продължават по утвърдения си маршрут.

Автобусните линии от ЖП гара в посока сп. "Явор“ (№7), сп. "Почивка“ (№39), кв. "Виница“ (№31 и №31А), кв. "Левски“ и кв. "Бриз“ (№12, №13), както и за курортните комплекси (№9, №109) ще се движат по бул. "Приморски“, бул. "Цар Освободител“ или по "Княз Борис I“ за съответния  маршрут. Линия №10 ще се движи по ул. "Ал. Дякович“, ул. "Кракра“, ул. "Дрин“, ул. "Д-р Пискюлиев“, ул. "Отец Паисий“, след което продължава по редовния си маршрут. 

Автобусите по линия №14 в посока сп. "Почивка" при кръстовището на бул. "Сливница“ с ул. "Отец Паисий“ завиват наляво, при кръстовището с бул. "Цар Освободител“ - надясно, а на бул. "Княз Борис I“ се включват по утвърдения си маршрут.

Автобусните линии в посока сп. "Почивка" (№148) и курортните комплекси (№409) след сп. "Патриарх Евтимий“ продължават наляво по ул. "Отец Паисий" и бул. "Цар Освободител". На кръстовището с бул. "Осми приморски полк" линия №148 ще се включи в обичайния си маршрут. На кръстовището с бул. "Княз Борис I“ линия №409 също се включва в утвърдения си маршрут и в двете посоки.

Автобусните линии от сп. "Почивка“ в посока кв. "Вл. Варненчик" ще се движат по бул. "Осми приморски полк", бул. "Цар Освободител", ул. "Отец Паисий", след което продължават по маршрута си.

Автобусни линии с номера 18, 22, 41 след спирка "Автогара“ ще завиват надясно по локалното платно на бул. "Левски“, а на кръговото кръстовище с ул. "Девня“ ще завиват наляво в посока ЖП гара. След кръговото кръстовище на ул. "Девня“ завиват надясно в посока бул. "Хр. Ботев“. Автобусите ще обслужват спирка "Благой Касабов“ (вдясно до паркинга).

От Общинско предприятие "Паркинги и синя зона“ съобщават, че на 24.05.2024 г. зоната за краткотрайно паркиране няма да работи и автомобилите няма да бъдат таксувани.