Утре,10 май, започва преасфалтиране  на кръговото кръстовище при паметника на Васил Левски в София. Строителните дейности ще се извършат на два етапа без цялостно затваряне на движението и ще продължат две-три седмици. През цялото време на ремонтните дейности ще бъде осигурена за движение през кръстовището по една лента в посока. Това съобщи зам.- кметът  на Столичната община Ангел Джоргов, съобщиха от Столична община.  

"Строителните дейности ще започнат от западната половина на кръстовището и движението ще се осъществява в източната половина. Очакваме движението да бъде натоварено и призоваваме транзитно преминаващите през района на кръстовището да изберат алтернативен маршрут", каза още Ангел Джоргов.

"Трамвайните релси ще се запазят, за да се използват при необходимост.  Бул. "Васил Левски" вече е ремонтиран и след преасвалтиране на кръстовището ще бъде обновен изцяло", припомни още той.  

От 10 май започва да се изгражда и северният тротоар на бул. "Цар Освободител" между сградата на БАН на ул. "15- ти ноември“ и ул. "Раковски", като едната лента за движение ще бъде стеснена. В посока "Люлин" ще има една лента за движение. Предвидено е да бъдат изградени нови тръбни мрежи, осветление и настилки с  гранит. 

Продължават строителните дейности в карето между ул. "Московска“ и бул."Цар Освободител“ и между бул.“Васил Левски“ и ул. "Раковски“.

От 10 май започва и ремонт на ул. "Народно хоро“. Първият етап включва участъка от ул. "Иван Радоев“ до ул. "Буземска“. Ще се изградят нова канализация, водопроводи, тръбни мрежи и осветление и пътна настилка. В рамките на десетина дни ще започне и изграждането на ул. "Народен герой" в район "Овча купел“. Продължават строителните дейности  по ул. "Кукуш", Чепинско шосе, Ломско шосе, трамвайното трасе на 5-та,  пробивът на бул. "Филип Кутев“ покрай Зоологическата градина. По текущия ремонт се работи ежедневно на 25 локации в столицата.