Новата временна организация за движение по северното платно на бул. "Хаджи Димитър“ ще влезе в сила от 3 октомври. В платното движението ще е двупосочно, докато тече ремонтът на южното платно на булеварда.

"С новата организация ще облекчим трафика“, коментира зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов, който днес се срещна с представители на фирмата-изпълнител на пробива под Водната палата и с телекомуникационния оператор "Виваком", за да уточнят последните детайли около проекта, чийто старт предстои пред следващата седмица.

Работата по пробива ще затвори за движение бул. "Марица юг“ между ул. "Никола Войводов“ и бул. "Цар Борис Трети Обединител“. Алтернативно пловдивчани ще могат да използват бул. "Шести септември“, а ОП "Организация и контрол на транспорта“ ще регулира светофарите на пл. "Шахбазян“ ("Житен пазар“) и на "Баня Старинна", за да осигури по-дълга зелена светлина.

Пробивът под Водната палата ще струва 9,2 млн. лв., като с него бул. "Марица юг“ ще стане скоростен, ще се отпуши и трафикът по моста на Марица при Международния панаир, твърдят от община Пловдив.