Под мотото "Врати на Времето“ днес започват празниците на Стария град. Тазгодишното издание е посветено на 100 години от рождението на Атанас Кръстев - Начо Културата, който възражда старинната част на Пловдив и я превръща в дом на артистичния и творчески дух.

До неделя в програмата са включени спектакли, изложби, арт ателиета. 

В рамките на празниците ще се проведе и трациционният Есенен панар на занаятите с фокус – шевицата, както и първото издание на бирения фест "Гурмето на тепето“.Издание 2022-ра година е под мотото "Врати във времето" и започва на днес, 12 септември, с голям концерт на Античния театър, който е подарък за пловдивчани и както всяка година ще е с вход свободен.

В празничната седмица ще видим няколко изложби, арт ателиета за деца и възрастни, концерти, безплатни туристически турове и много изненади. "Празници на Стария град“ ще отбележи и 5-тата година от старта на инициативата "Море от любов в Стария град", осъществявана съвместно с ОП "Радостни обреди".

Тази година се навършват 100 години от рождението на Атанас Кръстев (роден на 17 септември 1922 г. ), затова и "Празниците на Стария град“ 2022 ще са под знака на тази важна годишнина. Един от интересните акценти в програмата е премиерата на нов филм за Атанас Кръстев със заглавие "100 години хвърча по камъните". Една специална изложба от програмата "Среща на Трихълмието" ще представи направеното от различни поколения творци, чийто трудов път е бил свързан с резервата.