Започва поетапна проверка на всички преместваеми обекти (вендинг автомати, маси пред заведения, маси за търговия, щендери за печатни издания, каравани, кемпери, люлки с електрическо захранване и др.) и рекламно-информационни елементи (рекламни табели, информационни табели, фирмени табели и тотеми и др.), разположени на територията на общината.

Проверката ще включва регистрация на местоположението на обектите, начин на поставяне и законност, начин на захранване с временни връзки към мрежите и съоръженията на техническата инфраструктура.

Община Ловеч напомня, че всички преместваеми обекти за административни, търговски и други обслужващи дейности, както и преместваеми увеселителни обекти и рекламно-информационни елементи се разполагат само след издадено разрешение за поставяне.

За обекти, разположени на общински публични терени (тротоари, сгради, паркове, градинки), се дължи месечна такса съгласно Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Ловеч.