От 29 април започват директните полети от летище София до Ереван, Армения, съобщиха от столичната аерогара. Билетите вече се продават от нискотарифния превозвач Wizz Air. Дните, в които ще се изпълняват полети до средата на юни са сряда и неделя, а след 12 юни – във вторник и събота.

Столицата на Армения е поредната нова дестинация от София, след като Wizz Air разположи седми самолет на столичното летище в края на миналата година. Това откри възможност за нови направления като Стокхолм, Хамбург и Риад и увеличаване на честотата по 11 съществуващи маршрути от и до София. В допълнение Ryanair започват полети до Вроцлав от 27 март, както и Norwegian Air Shuttle до Осло от 24 юни.

От софийската аерогара припомнят, че изпълняват програма за увеличаване на полетната свързаност на столицата, като вече са привлечени нови авиокомпании като ITA, Pegasus, Sky Express и Norwegian Air Shuttle, а преговорите за над 80 нови дестинации продължават с традиционни и нискотарифни авиопревозвачи.

"Разширяването на полетната мрежа е важно за нас, защото развива не само летището и авиокомпаниите, но и пряко помага на местния бизнес да расте. Вярваме, че отличното ни сътрудничество с Wizz Air може да се развие и с други наши партньори“, коментира по повод новата линия изпълнителният директор на летището Хесус Кабайеро.