Пунктове за подкрепа на  инициирането на референдум българският лев да остане единствената официална валута в България до 2043 година ще бъдат разположени на няколко места в Сливен. Инициаторите очакват да съберат над 10 хиляди подписа в подкрепа и за запазване на българския лев. Това съобщи на пресконференция  Динко Ганчев, заместник-председател на местната структура на партия "Възраждане".

Пунктовете  ще бъдат разположени на главната улица, пред хипермаркета в квартал "Българка", в офиса на организацията на Централния пазар. Бланките могат да бъдат изтеглени и разпечатани от страницата на партията и да бъдат изпратени по пощата в централата на "Възраждане". Партията ще поеме пощенските разходи.

Динко Ганчев, поясни, че  в случай на въвеждане на  еврото, ще станем свидетели на шокова инфлация и даде пример със ситуацията в Хърватска. Той смята, че България няма да има равен глас при вземане на решения в Еврозоната.

В няколко областни града днес бе оповестена позицията на "Възраждане" относно въвеждането на еврото като официална валута в България, както и началото на събирането на подписи в подкрепа и за запазване на българския лев чрез допитване до целия български народ.