Започва седмото издание на "Бургас гейм джем", съобщи за Агенция "Фокус" организаторът Пламен Шкодров. Хакатонът ще се проведе в три последователни дни – от днес до неделя, в експозиционен център "Флора". 

Събитието има образователна цел, като идеята отборите, които се сформират в първия ден на състезанието, да създадат за сравнително кратко време настолна или компютърна игра. 

"Може да участва всеки. Единственото условие е участниците, които са под 15 години, да бъдат придружени от родител или настойник, а 16- и 17-годишните могат да присъстват с писмено съгласие от родител. В 17.00 часа днес ще обявим темата на състезанието, по която трябва да работят отборите", обясни Шкодров. 

Хакатонът е част от глобалната инициатива "Global Game Jam", в която тази година са регистрирани за участие 767 локации в общо 110 държави.

В предишното издание на бургаския хакатон, което се проведе през 2020 г., се включиха 43 души, които създадоха 11 игри. Този път интересът е засилен и се очаква посетителите да са над 50-60.