С подписването на договора с Националния доверителен екофонд започна подготовката за строително-ремонтните дейности по въвеждането на мерки за енергийна ефективност в сградата на ОУ "Отец Паисий“ в гр. Мартен, съобщиха от Община Русе.

Те се реализират със съвместното финансиране на Община Русе и фонда и се изпълняват от "ИНФРАИНЖСТРОЙ“ ЕООД. Предвиждат се ремонт на покривите на сградите и смяна на старата амортизирана дограма. По външните стени ще се положи топлоизолация, както и по плочите на ниво сутерен и таван. Старата отоплителна инсталация ще бъде подменена с нова и ще се монтират два нови отоплителни котела.   

Докато отоплителната инсталация се ремонтира, за учениците са осигурени помещения в кметството, за да не се прекъсва образователният процес.

Още през 2020 г. Община Русе ремонтира физкултурния салон в училището, който беше в много тежко състояние. Тогава бяха цялостно шпакловани и пребоядисани външните фасади, поставена беше 5-камерна PVC дограма, покривът бе ремонтиран частично и се извърши вътрешно освежаване на помещението.

В момента в ОУ "Отец Паисий“ учат 170 деца. Осигуряването на по-комфортна среда за тях и за всички ученици в община Русе е сред основните цели на общинското ръководство.