От тази седмица започва ремонт на пътя Бургас – "Сарафово“ в участъка между пътния възел тип "Тромпет“ на Северния обход до Гробищния парк.

Рехабилитацията на пътната отсечка започва в този момент, тъй като сега бе осигурено необходимото финансиране от страна на държавата.

Първоначално ремонтните дейности ще се извършват в платното от страната на Гробищния парк – по посока от квартал "Сарафово“ към Бургас.

По тази причина от 09:00 часа на 12 юни – сряда, ще бъде въведена временна организация на движението в района.

Автомобилите, идващи от Бургас, ще се движат в двете ленти еднопосочно от кръговото кръстовище на бул. "Димитър Димов“ и ул. "Транспортна“ – при Гробищния парк, в посока "Сарафово“.

Пътуващите от "Сарафово“ към центъра на Бургас ще преминават по пътния възел тип "Тромпет“ и новоизградения участък от Северния обход на града, след което ще се включват към път I-6 "София – Бургас“.

Ремонтните дейности на пътя Бургас – "Сарафово“ включват преасфалтиране на трасето, полагане на пътна маркировка и монтиране на нови осветителни стълбове. След като приключат дейностите по ремонта на трасето в посока от "Сарафово“ към Бургас, ще започне обновяване на платното в обраната посока.

Според първоначалните планове цялостната рехабилитацията на пътната отсечка ще продължи около месец и половина.