От следващата седмица в община Шумен започва обработката на зелените площи срещу кърлежи. В понеделник при благоприятни метеорологични условия ще бъдат третирани тревните площи в Шумен, информираха от пресцентъра на община Шумен.

От 4 до 7 април, включително, ще се извърши пръскане в кварталите и селата на общината. Ще бъдат обработени паркове, дворове на детски градини и социални домове. При неблагоприятни метеорологични условия третирането на площите там ще бъде направено в дните от 10 до 13 април, включително.

След великденските празници обработката на зелените площи в Шумен ще продължи. В периода от 18 април до 19 май ще се третират дворовете на детските заведения, социалните домове и централните части на града.

Обработката се извършва от специализирана фирма. Третираните площи ще бъдат обозначени с табели, на които е посочен карантинният период. От фирмата съобщават, че препаратът, който се използва, е безвреден за хора и животни, но призовават гражданите да не навлизат в пръсканите площи през следващите 24 часа като превантивна мярка.