Кметът на Рудозем д-р Румен Пехливанов заедно с народните представители Хайри Садъков и инж. Анджей Джандев проведоха работна среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков и с инж. Десислава Паунова - член на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура“, съобщиха от община Рудозем.

Тема на срещата бяха приоритетните инфраструктурни проекти на територията на област Смолян. В хода на срещата, д-р Пехливанов запозна министъра с необходимостта от спешно започване на процедури за изграждане на скоростен път, който да свърже магистрала "Тракия“ с ГКПП "Рудозем“, чието откриване предстои.

Поставени бяха също така и приоритетните въпроси относно изграждане на съпътстващите връзки между бъдещия скоростен път и населените места, покрай които той ще премине. Обединихме се около тезата, че е необходимо изцяло ново трасе, което да дублира съществуващия път II – 86 Асеновград – Чепеларе – Рудозем.

Министърът пое ангажимент, че в бюджета за следващата година на Агенция "Пътна инфраструктура“ ще бъдат заложени средства и започва процес по проектиране и съпътстващите процедури за изграждане на скоростния път.

Също така предвижданията са в рамките на месеца да приключи тръжната процедура за цялостен основен ремонт на пътя Смолян –  Полковник Серафимово – Рудозем, както и за следващата година се търсят възможностите за спешно укрепване на свлачището в Тикале и пътя Пампорово – Стойките – Девин. В следващата година АПИ предвижда и множество нови проектирания на територията на общините Доспат, Борино, Девин, Смолян, Мадан, Златоград, както и проектиране на цялостна реконструкция на пътя Черна – Ардино.

От името на всички общини в област Смолян, кметът на Рудозем благодари на министъра за изключително позитивната среща и поетите ангажименти, които представляват  едно наистина стратегическо планиране на регионалното развитие, а не само направа на ремонти на парче.