До края на февруари започват строително-ремонтните работи по проекта "Реконструкция на улични водопроводи и сградни отклонения в югозападната част на град Разград“, който се реализира от Община Разград, информираха от пресцентъра на Община Разград.

Участъкът в т.нар. Доброшка махала, в който ще се работи, включва седем улици: "Лозенград“, "Руен“, "Бабуна“, "Люлебургас“, "Мелник“ – между "Люлебургас“ и "Странджа“, "Странджа“ – между "Люлебургас“ и "Лозенград“ и "Скопие“. Докато се работи по тях, улиците няма да бъдат затваряни, но предвид наличието на изкопи и механизация, ще бъде ограничено и затруднено движението по тях.

Припомняме, че споразумението за реализирането на проекта бе подписано в края на миналата година от заместник-кмета на Община Разград Добрин Добрев и главния счетоводител Миглена Дучева от една страна и министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков от друга. Стойността на споразумението е 2 652 569 лв., което е 50% от необходимите средства за реализацията на проекта. По него се предвижда подмяна на над 12 км. водопроводи и сградни водопроводни отклонения. Водопроводите в този район не са подменяни от повече от 40 години, там има чести аварии по водопреносната мрежа, както и значителни загуби на питейна вода.

След предварителни уточнения с изпълнителите на проекта - ДЗЗД“ХАЯ Инвестстрой 2017“ и ДЗЗД“СКС-06“ - преди началото на строително-ремонтните работи Община

Разград ще обяви конкретните дати, по които ще се работи в съответните участъци.