Започва международният коледен хоров фестивал в Кюстендил, съобщи за "Фокус“ Иван Андонов, председател на читалище "Братство“ – Кюстендил. По думите му след

двегодишно прекъсване ще се проведе третото издание на международния коледен хоров фестивал. Началото е от 17.30 часа в голямата зала на читалището.

Във фестивала ще вземат участие  градски хор – Щип, Република Северна Македония, туристически хор "Осоговско ехо" - Кюстендил, вокална формация "Неразделни", смесен хор "Братство", музикална компания "Пей сърце", вокално-инструментална група "Елеганс" и други.

Фестивалът е посветен на коледните и новогодишни празници и е част от богатата културна програма на читалището през декември.

Сред целите на фестивала са осъществяване на културен обмен, създаване на условия за установяване на контакти и сътрудничество между хорове от страната и чужбина и приобщаване към културните ценности на певческото изкуството, издирване и популяризиране на коледни и новогодишни песни от български и чужди композитори.

Венцеслав ИЛЧЕВ