От 15 август 2022г. започва изграждане и разширение на ул.“Филип Кутев“ от ул.“Атанас Дуков“ до ул.“Сребърна“, с дължина над 0.6 км. Успоредно с улицата ще се извърши и корекция на река Драгалевска и реконструкция на мостово съоръжение. Това съобщиха от Столична община.

По време на строителните дейности е въведена временна организация на движение: затворен е участъка от ул.“Филип Кутев“ от ул.“Атанас Дуков“ до ул.“Сребърна“. Като алтернативен път за придвижване шофьорите могат да използват пробива при ул.“Атанас Дуков“ (при болница "Токуда“). Ще се осигурява достъп на живущите и работещите в района откъм бул. "Черни връх“. За съществуващите складови бази връзка ще има откъм ул. "Сребърна“.

Строителните дейности на новия участък от ул.“Филип Кутев“ започват след изпълнението на първия етап от улицата между ул.“Атанас Дуков“ до ул.“Сребърна“.

Ул.“Филип Кутев“ заедно с бул.“Тодор Каблешков“ са част от изграждането на вътрешния градски ринг, който свързва бул. "България“ и бул. "Симеоновско шосе“.

Корекцията на река Драгалевска ще се извърши от ул. "Хижите“ до ул.“Филип Кутев“.

Ще бъде изградена нова инженерна инфраструктура. Проектът предвижда продължение на водопровода, изпълнен от бул.“Черни връх“ до ул.“Атанас Дуков“ през 2019г., до ул. "Сребърна“. Ще се направят ново отводняване, канали, тръбна и ел мрежи, реконструкция на съществуващ газопровод.

Улицата ще бъде с две нови пътни платна за движение и тротоари. Предвижда се изграждане на ново улично осветление с LED улични осветителни тела.