Започва изграждането на нови физкултурни салона в две видински училища,така общия им брой става девет предаде репортер на "Фокус“.

Одобрени от Министерството на образованието и науката (МОН) са проектите за изграждането им в Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров“ и Средно училище (СУ) "Св.св. Кирил и Методий“. Средствата са осигурени от втори етап по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища, съобщават на официалния си сайт от МОН. На втория етап са класирани общо 42 училища от цялата страна, които ще получат финансиране за изграждане на физкултурни салони или основен ремонт на съществуващи.

Класираният и одобрен проект на Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров“ включва проектиране, строителство и въвеждане в експлоатация на голям физкултурен салон, с размери на игрище 38х20х9,40 м., санитарно-хигиенни помещения, съблекални, помещение за учители със санитарен възел с тоалетна и душ, склад за инвентар, съобщават гимназията.

В СУ "Св.св. Кирил и Методий“, известно като видинското училище по изкуствата  също по проект ще бъде извършен основен ремонт  на съществуващия и изграден по-модерен физкултурен салон. В учебното заведение са обучават 400 ученика.

В първия етап на програмата общо седем училища от Видинска област получиха финансиране. Видинското СУ "Петко Рачов Славейков" бе одобрено за изграждане на физкултурен салон, а други шест учебни заведения ще се ремонтират и изграждат спортни площадки на открито. Това са СУ "Св.св. Кирил и Методий" в Брегово; Основно училище "Любен Каравелов" и ОУ "Епископ Софроний Врачански“ във Видин; СУ "Св.св. Кирил и Методий" в Димово; СУ "Св.св. Кирил и Методий“ в  Ново село и СУ "Никола Йонков Вапцаров" в село Дреновец.

Целта на програмата е подобряване на спортната култура и физическото възпитание в училищата, чрез предприемането на мерки, които да доведат до изграждане, разширяване и модернизиране на спортната база на училищата и създаване на условия за пълноценното ѝ използване за физическо възпитание и спорт от учениците, за провеждане на редовните часове и за дейности извън учебния план.