В район "Надежда" започва изграждането на новата спортна площадка в двора на 15 СУ "Адам Мицкевич". Това съобщи районният кмет Димитър Димов в личния си профил във Facebook. Оградните пана вече са поставени, а учениците са инструктирани от ръководството на училището да не навлизат на строителната площадка. Срокът за изпълнение на обекта е до 60 дни, считано от 14.03.2023 година.

Ето какво още написа Димов в социалната мрежа: "Екипът на район "Надежда" спечели финансиране от Министерство на образованието, като част от предложението на Столична община за основен ремонт на 12 спортни площадки в общински училища. Предвижда се площадката със специализирана спортна настилка в 15 СУ "Адам Мицкевич" да бъде с площ от 903 кв. метра. Тя ще позволява практикуването на четири вида спорт - футбол, волейбол, баскетбол и хандбал.

Проектът включва и изграждане на осветление за нуждите на специализираната площадка. В 15 СУ "Адам Мицкевич" се обучават 550 ученици, а самото училище беше изцяло обновено по Оперативна програма "Региони в растеж" в периода 2018/2019 година. С европейско финансиране ремонтирахме изцяло 11 сгради на 5 училища и 5 детски градини в район "Надежда".