Интересно дело започва в Пловдив. Подсъдим по него е  Е.А.М. от града, съобщиха от Съдебната палата. Той е обвинен за престъпление по чл.131, ал.1, т.12 вр. с чл.130, ал.1 от НК, за това, че на 28.10.2022 г., по хулигански подбуди причинил другиму – Б.А.А. лека телесна повреда, изразяваща се в травматичен артрит на лявото слепоочно-долно челюстна става и частично счупване на короната на шести долен ляв зъб, по хулигански подбуди.

Пострадалият Б.А.А. работел като шофьор  от градския транспорт в Пловдив. На 28.10.2022 г. се намирал на крайна спирка по маршрута, която била на ул.“Калина“ в кв. "Столипиново", където спрял за престой върху остров, изграден на ул.“Калина“ в близост до ул.“Крайречна“. Шофьорът бил сам в автобуса, който бил със запален двигател и със затворени врати. Пострадалият  правил почивка, която  била в рамките на 2-3 минути и изчаквал кондуктора, който слязъл на предпоследна спирка.

В същото време подс. Е.А.М. говорил по телефона в близост до автобуса и след като приключил разговора си, почукал на предната врата на автобуса.

Пострадалият отворил вратата, като поканил подсъдимия, мислейки го за пътник. В момента обаче, в който подсъдимият влязъл в автобуса, се развикал на шофьора защо спира на посоченото място. Докато пострадалият се извинявал, подсъдимият започнал да му нанася удари с юмруци в областта на лицето, след което го хванал с ръце и го издърпал по стълбите от автобуса.

Бутнал пострадалия на земята и започнал да му нанася удари с ръце и крака по лицето. Веднага щом подсъдимият спрял с непредизвиканата физическа агресия, пострадалият се изправил и влязъл в автобуса, като затворил предната врата, а подс.Е.А.М. се опитвал да я отвори отново.

За да се защити, постр.Б.А.А се обадил на тел.112, тъй като на място пристигнал и бащата на подс.Е.А.М., който също се държал агресивно и заплашително. Делото е насрочено в Разпоредително заседание за 11 януари.