Официален старт на инициативата "Фоайе на книгата с автограф“ дават днес във Велико Търново. И деветото издание на проявата, както и останалите до сега, ще продължи през целия месец април, предаде кореспондент на "Фокус“.

"Инициативата се превърна в емблема на популяризирането на книгата в нашия град и се реализира на базата на добре проучените читателски търсения, на връзките с автори и водещи издателства. За пореден път във Велико Търново ще бъдат представени творци с най-новите им книжни издания и още много съпътстващи прояви“, разкриват организаторите от Регионалната народна библиотека "П. Р. Славейков“.

Първите три прояви са изложба с илюстрации по програмата, официално представяне на всички събития и експозиция "140 години от отпечатването на т. 1 от "Записки по българските въстания“ на Захари Стоянов.

Във всеки един от дните до края на месеца ще има редица интересни изложби, литературни четения, представяния на книги и много други изненади.

Магърдич Халваджиян, Захари Карабашлиев, Петър Стоянович, Георги Милков, Галя Щърбева, Стефан Диомов, Иван Гранитски и Боян Боев са само част от популярните имена, които ще гостуват в тазгодишното издание на "Фоайе на книгата с автограф" във Велико Търново. Към тях ще се присъединят актьорите Тончо Токмакчиев, Мария Сапунджиева и Елена Петрова. Специално място в програмата е отредено и за местни автори и лица от културния живот на града.

"Фоайе на книгата с автограф" се организира с подкрепата на Министерството на културата, Община Велико Търново и в партньорство с ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" и Асоциация "Българска книга".