Започнаха проявите по повод празника на Котел. Старт бе даден на културните прояви, организирани по повод 1-ви ноември – Ден на народните будители и празник на Котел. Сред препълнената зала от родители и гости на общинската библиотека беше и зам.-кметът на Община Котел – Шериф Куванджъ.

В рецитала и в музикалната програма, участие взеха децата от Творческо обединение "Дарования“ при Народно Читалище "Съгласие-Напредък 1870“ и Общинска библиотека "Петър Матеев“, учениците от СУ "Георги Ст. Раковски“ и вокалната училищна група от 6 "а“ клас.

В презентацията "Поклон пред Вас, будители", подготвена от Мария Райчева, секретар на Народно Читалище "Съгласие-Напредък 1870“ бяха представени исторически факти, свързани с историята и живота на някои от най-известните български народни будители, сред които и котленските личности допринесли за духовното пробуждане на българската нация.

Културните прояви по повод двата празника продължават. Празничният 1 ноември ще започне със Света литургия в храм "Св. Св. Петър и Павел“ и ще продължи по програма.