С поклон пред дейността на лесовъда Йордан Митрев започна отбелязването на Седмицата на гората в Кюстендил, предаде репортер на "Фокус“.  За поредна година се отбелязва традиционният празник на лесовъдската колегия и многобройните служители и работници в горите. Пред паметника на Йордан Митрев в лесопарк "Хисарлъка“ се събраха директорът на Регионална дирекция по горите – Кюстнедил инж. Здравчо Тодоров, представители на Община Кюстендил, Държавно горско стопанство "Кюстендил“, Държавно ловно стопанство "Осогово“ и Държавно горско стопанство "Невестино“.

"Тук сме за да почетем паметта на нашите предшествени лесовъди. Това красиво място говори за делата и всеотдайността им. Желая ви много здраве, сили, енергия, за да зазим красивата българска гора, да я съхраним и обогатим, да я предадем подобаващо на идните поколения“, каза инж. Тодоров.

Седмицата на гората продължава с разнообразни инициативи, които ще се проведат на територията на областите Кюстендил и Перник.  

От масови залесявания до интерактивни беседи и игри, в които продължават да се включват хора от всички възрастови групи, жадни да създават, обогатяват и запазят българската гора.

Венцеслав ИЛЧЕВ