Общо 2600 фиданки от вида дъб засадиха доброволци и представители на Столична община за първите дни от инициативата "Новата гора на София – с. Негован". Тя стартира на 7 април с участието на кмета на София Йорданка Фандъкова, информира на интернет страницата си градската управа.

Планира се през пролетния залесителен сезон да бъдат засадени 20 000 фиданки.

Целта на залесителната инициатива е оформянето на  зелен пояс на града. Залесяването е по идея на кмета на София, която стартира през 2017 г. със засаждане на дървета до сметището в "Суходол“, където 100 000 фиданки вече са млада гора.

Посадъчният материал и уредите за засаждане на гората край с. Негован се осигуряват от Столична община на място – фиданки от широколистни видове (основно цер), лопати и ръкавици. Дейностите по залесяване се извършват със съдействието на лесовъдите от Общинското предприятие "Управление на общински земи и гори“. Всеки доброволец, желаещ да се включи, може да го направи до 14 май, всяка събота и неделя (без официалните празници), в часовия диапазон от 9:00 ч. до 16:00 ч.

За удобството на доброволците през периода на кампанията Столична община открива временна спирка "Новата гора на София – 2“ на крайградска автобусна линия № 20 за достъп до терена в землището на с. Негован, която тръгва от площад "Лъвов мост“.