От днес започнаха дейностите по изграждане на новия спортен плувен комплекс в Парка на младежта в Русе. Първоначално ще се извършат необходимите изкопни работи на мястото на по-малките басейни. Наемателят на заведението, което е в непосредствена близост, е предприел необходимото, за да освободи ползвания обект, информира РусеМедиа.

 Управителят на "Общински пазари“ Кунчо Кънчев, който ще стопанисва комплекса, обясни, че реално строителните дейности започват от днес. Вчера е било работено по заграждане на строителния обект и организиране на входно-изходните пунктове. "Започнали сме от малкия и средния басейн. В момента багерът работи и се вижда, че действително басейнът е имал много проблеми. Знаем всички, че в северната част всички корита на басейните имаха проблеми с пропадането към река Дунав и към ската“, каза той.

На първо време се отнема земна маса до нивото на дъното на басейна, като тук двата басейна ще се изравнят и оттам насетне се започва с изграждане на новите корита и се продължава към другата част и закрития басейн