Започна строежът на новата детска градина във Велико Търново. Тя ще е огромно улеснение за най-бързо развиващия се квартал на старата столица - "Картала“, предаде кореспондент на "Фокус“. Детското заведение ще е в района на улиците "Александър Бурмов“ и "Стоян Михайловски“.

От Община Велико Търново уточниха, че в момента текат подготвителни дейности на терена. Допълват и, че са планирали комплексни инвестиции за подобряване на жизнената среда, които ще бъдат реализирани поетапно през мандата - нови пътни връзки през бившето Сержантско училище и към кв. "Варуша“, обществени паркинги и локални улици, зони за спорт и отдих, кът за разходка на домашни любимци, тротоари по ул. "Димитър Буйнозов“ и други.

"Предвид все повечето млади семейства, които се установяват в кв. "Картала“, Община Велико Търново започва прединвестиционни проучвания и за ново училище в района – както за подходяща локация, така и за финансови механизми за проектиране и за последващо изграждане“, казват още от местната администрация.

В отговор търновци питат дали е помислено за изграждането на паркинг в района на новата детска градина, както и кой ще осъществява контрол върху превозването на инертните и строителни материали за обекта. Теренът е доста общирен, затова и място за паркоместа има, така че "топката" е в ръцете на Общината.