Вълнуващ старт на седмицата за пожарна безопасност 2022 дадоха за децата на Пловдив огнеборци, спасители и актьорите от Държавен куклен театър. Детски смях, любознателни въпроси и погледи, пълни с възхита към смелостта, техниката и професионализма, стоплиха нашите огнени сърца. Пресъздаваме емоцията в следващите кадри! На площада пред общината с деца и възрастни бяха:

Спасителен автомобил с водачи Петър Батаклиев и Емил Лазаров с автомеханична стълба- и двамата старши спасители в Сектор "СОД". Прощъпулник в инициативата направи курсанта Ивайло Караджов.

Димитър Галчев, Борислав Стоянов, Тома Бикирски, Михаил Костов и Божил Тодоров- това са огнеборците от Първа служба, които не спряха да раздават любов и внимание на децата!

Безспирни беседи и инструцки даваха инспекторите от ДПК- Йорданка Колева и Борис Канагрохов. Перфектната организация гарантира началника на Първа служба - главен инспектор Васил Димов!

Адмирации и за страхотното представление на актьорите от Държавен куклен театър Пловдив, които разказаха на децата поучителната "Безопасна приказка",

в която най-малките разбраха как да победят госпожа Беда!