При сериозни мерки за сигурност общините в Русенско започнаха да получават бюлетините и изборните книжа за предсрочния парламентарен вот тази неделя, съобщиха от Областна администрация. Всеки от автомобилите, който идва до Областната управа, където бива натоварен със съответните материали и след това се връща до някоя от общините в региона, e под постоянен ескорт от органите на реда. Това се прави с цел гарантиране сигурността на книжата и недопускане на фалшификации. Само за няколко дни от Областната управа в Русе и Районната избирателна комисия /РИК/ създадоха организация всички материали за изборите на 2-и октомври да бъдат раздадени на общините от региона. Процесът бе координиран лично от областния управител Анатоли Станев и председателя на Районната избирателна комисия /РИК/ Милена Хинкова.

Припомняме, че при засилени мерки за сигурност в понеделник в Областната управа бяха доставени 203 800 бюлетини за общо 203 542-ма избиратели от региона. Най-много бюлетини са предвидени за община Русе – 145 300, а най-малко за Ценово – 4500.

На следващо място се нареждат Ветово, Бяла и Сливо поле съответно с по 12 500, 11 500 и 10 000. На пето място по брой бюлетини остават Две могили с 8 000, следвани от Иваново със 7 000 и Борово с 5000. На практика бюлетините, които ще бъдат доставени, подсигуряват вота на 100% във всички секции.

За служебният кабинет водещ приоритет остава провеждането на честни и прозрачни избори – гарант за стабилно управление. "Заедно с всички компетентни институции от региона сме предприели необходимите мерки за прозрачност и честност по време на изборите. Гражданите трябва да бъдат сигурни, че техните права са гарантирани.“, коментира областният управител Анатоли Станев.