Община Мездра започна прием на номинации в традиционната анкета "Спортист на годината 2022“, съобщиха от общинската администрация. До 6 януари 2023 г., включително, спортните клубове, които развиват дейност на територията на общината, могат да представят мотивирани писмени предложения за спортист, отбор и треньор на годината.

Номинациите се подават в отдел "Култура, спорт и туризъм“ на Общинска администрация - Мездра, стая 303 или на e-mail: sedefka_petkova@abv.bg

На базата на подадените номинации, чрез попълване на анкетен лист, експертна комисия, назначена от кмета Иван Аспарухов, ще определи 10-те най-добри спортисти, Спортист №1, Треньор и Отбор на годината на община Мездра за 2022 г.

Церемонията по връчване на наградите ще се състои на 20 януари 2023 г. от 18:00 ч. в хотелски комплекс "Ариел“ -Мездра.

Анкетата за определяне на 10-те най-добри спортисти, Спортист №1, Треньор и Отбор на годината се организира от Община Мездра за 22-а поредна година.

Във връзка с изготвянето на Общинския спортно-туристически календар за 2023 г., Община Мездра уведомява спортните клубове, че в срок до 10 януари 2023 г. могат да внесат писмени заявления в деловодството на Център за административно обслужване при Община Мездра с предложения за планираните от съответния клуб спортни състезания или туристически прояви, които възнамеряват да проведат догодина. Всяко предложение трябва да бъде придружено от план-сметка за предвидените разходи.

Одобрените прояви ще бъдат включени в Спортно-туристическия календар 2023, съгласно утвърдените Правила за условията и реда за финансово подпомагане на спортните и туристическите прояви, включени в спортно-туристическия календар на Община Мездра.

Състезанията/ туристическите прояви трябва да бъдат планирани по месеци, с посочени: място на провеждане, вид на състезанието или проявата, възрастови групи, организатор и дали са отразени в Държавния спортен календар на федерацията, в която членува съответният клуб.