Във връзка с  повишаване на среднодневните температури започна плановото миене с автоцистерна и маркуч на улици и булеварди на територията на столицата, съобщават от Столична община.

Създадена е организация от Столичен инспекторат и  е възложено на фирмите по чистота да почистят наносите от регулите на улиците, както и да извършат профилактика на дъждоприемните шахти, след което да започнат миене на пътните платна и тротоарите. Извършват се и уборки на междублокови пространства.

Поради факта, че в по-голямата си част улиците ще се мият в дневна смяна, може да се създаде затруднение в трафика.  Напомняме на водачите на моторни превозни средства да карат внимателно и да се съобразят с извършване на дейността.

Тази нощ беше измит транспортният подлез на бул. "Житница"и  бул. "Г. Делчев".

Днес екипите работят в "Красна поляна“, "Връбница“ и “Подуяне".

В утрешния ден се планира работата да продължи в районите "Подуяне", "Младост", "Триадица“, "Лозенец", "Нови Искър", "Студентски" и други. Ще се мият: ул. "Добротич", ул. "Братанин дол", ул. "Т. Каблешков", бул. "Арсеналски", бул.  "Филип Аврамов" – б, ул. "Сребърна", бул. "Симеоновско шосе" и бул. "Драган Цанков".