Започна извършването на обновяване на клиниката на Общинското предприятие "Екоравновесие“ в район "Връбница“, научи Sofia24.bg. От Столична община съобщиха, че заместник-кметът по "Финанси и здравеопазване“ Иван Василев и вр.и.д. директор на предприятието Димитър Димитров са извършили проверка на работата във ветеринарната клиника.

"Целта ни е да подобрим условията за животните. Извършва се смяна на всички решетки, пребоядисва се и обновява. Това са част от дейностите, с които искаме да обновим клиниката", каза Димитров.

Иван Василев обясни, че "заварихме много натрупани проблеми през годините.

"Но още през първите месеци сменихме директора на Общинското предприятие. Важно за работата на "Екоравновесие“ е, че в бюджета на Столичната община увеличихме средствата, те са общо 4.3 млн. лв., което е с 1.136 млн. лв. повече в сравнение с миналата година. Около 800 хил. лв. са предвидени за ремонтни дейности", посочи Василев.

По думите му вече има чувствително подобряване на условията в клиниката.

"Нашата цел е да контролираме и следим как се разходват средства", добави  столичният заместник-кмет.

Димитър Димитров обясни също, че материалната база е много занемарена, дълги години не е ремонтирана. Ще работим и с доброволците. Приютите са отворени за тях и всеки ден, те могат да се грижат за кучетата по 6 часа. В момента в трите приюта на ОП "Екоравновесие“ има около 1 500 кучета.

Димитров обясни, че, за съжаление, продължава и изхвърлянето на домашни кучета на улицата от недобросъвестни стопани. Той призова хората да извършват кастриране на своите домашни любимци. Безплатно е извършването на кастрация, ваксинация, чипиране, обезпаризитяване и издаване на паспорт.

Директорът на предприятието заяви, че ще бъдат подобрени и заплатите на служителите.

"На конкурса за директор на “Екоравновесие" нямахме никакви кандидати. Затова призовавам в момента, в който се обяви официално новият конкурс, всеки, който има амбиция - да кандидатства. По този начин, който наистина е отговорен и ангажиран с проблемите на "Екоравновесие“, ще може да покаже това на практика", каза Иван Василев.