С цел опазване здравето на децата и осигуряване на по-добра среда за тяхното развлечение, започна обновяване на четири детски площадки в  Мездра, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. При комплексна проверка, извършена от специалисти от общинска техническата служба, е установено, че тези обекти са в най-лошо състояние.

До края на годината ще бъдат реконструирани детските площадки на ул. "Георги Кирков“ зад Младежкия дом, на ул. "Янко Сакъзов“ в междублоковото пространство при бл. "Химик“ №1 и №3, на ул. "Христо Ботев“ в междублоковото пространство срещу "Хемус-М“ и на ул. "Христо Ботев“ при Енергото.

На четирите детски площадки ще бъдат монтирани комбинирани съоръжения за игра на открито, произведени от водеща българска фирма. Те са предназначени за ползване от деца на възраст от 3 до 12 години.

Детските площадки ще бъдат оборудвани с ударопоглъщаща каучукова настилка и ще отговарят на нормативните изисквания за безопасност. Гаранционният срок на съоръженията е 5 години.

В момента служители на Общинско предприятие "Чистота“ изливат бетоновите основи на детските площади. За по-голяма безопасност на децата, две от площадките ще бъдат оградени с дървена ограда в ярки тонове.

Средствата за обновяване на четирите детски площадки - в размер на 35 000 лв., са заложени от Община Мездра в Инвестиционната програма на Бюджет 2022. Догодина обновяването на детските площадки на територията на града и в съставните села на общината ще продължи.