Община Кюстендил инвестира близо 4,5 млн. лева за ремонти на пътната инфраструктура, съобщи на пресконференция кметът на Общината инж. Огнян Атанасов, предаде репортер на "Фокус“. В тази сума са включени 1 016 000 лв. за "Изграждане на канализационна мрежа от "Околовръстен път“ - Кюстендил по ул. "Спартак“ и по ул. "Македония“ до ул. “Лисец“, който проект приключва до 10 дни и предстои асфалтиране.

2 511 910 лв. от осигурените средства са предвидени за основен ремонт на улици, подмяна на водопровод и цялостно асфалтиране, както и за нови тротоари.

700 000 лв. са предвидени за асфалтиране и изкърпване на пътни участъци. Днес започва изкърпване на улици в града, които са с дупки до 1,5 кв. м., за което са осигурени 96 000 лв. в бюджета на Община Кюстендил. Работи се от кръговото кръстовище на "Капията“ до КАТ и в двете платна.

"Смятам, че за бюджета на Община Кюстендил финансовият ресурс, който е заделен не е никак малък“, коментира инж. Атанасов. Той посочи, че приоритетно се работи по туристическата инфраструктура, основно в местността "Хисарлъка“, централната градска част, като и ремонти на улици в кварталите. Осигурени са и средства за селата Слокощица и Лозно.

"Внимание на кварталите не е обръщано от много години. Ние сега акцентираме и върху асфалтиране на паркинги в кв. Бузлуджа, кв. "Герена“, кв. "Запад“, каза още инж. Атанасов.