За десета поредна година Община Пловдив стартира инициатива, с която ще поощри собствениците на домашни кучета и котки, отглеждани в Пловдив, да кастрират своите любимци, информира кореспондент на "Фокус".

Кампанията ще е с продължителност до 10 декември 2023 г. В нея могат да се включат собственици на идентифицирани домашни кучета с извършена административна регистрация, както и собственици на домашни котки, притежаващи надлежно издадени ветеринарномедицински паспорти.

Желаещите да се възползват от условията по кампанията ще могат да получат талон за отстъпка от стойността на манипулацията "кастрация на домашно куче/котка". Талони ще се предоставят във всяка от районните администрации по местоживеене или в Община Пловдив, Дирекция "Екология и управление на отпадъците“.

За женските кучета отстъпката ще е 50 лева, а за мъжките – 35 лева.

За женските котки отстъпката ще е 35 лв., а за мъжките – 25 лева.

Собственикът ще доплати остатъка от стойността на манипулацията на място във ветеринарния кабинет.

Община Пловдив кани в мероприятието да се включат и съдействат всички ветеринарни клиники/кабинети/амбулатории, работещи на територията на Пловдив.

Заявление за участие, ветеринарните лекари могат да получат лично от Дирекция "Екология и управление на отпадъците": ул. “Емил де Лавеле“ № 9 или заявено по електронна поща: direkcia_ecologia@plovdiv.bg .