Община Сливен започна  изграждането на система за видео наблюдение  на Централния общински пазар. Ще се монтират 16 броя камери на различни места. Те ще обхващат територия от около 2 660 кв. м., което представлява цялото метално покритие на пазара. Монтажната дейност е възложена в средата на август, а действителната работа по изграждането стартира след откриване на строителната площадка през септември. Крайният срок за изпълнение е 7 октомври. 

 

 Целта на тази инвестиция е да повиши сигурността на територията на Централен общински пазар, опазване от кражби и посегателства и гарантиране спокойствието на търговците и гражданите, посещаващи пазара.

 

 С тези дейности се продължава разширяването на системата за вид news pic 2
©
еонаблюдение в Сливен. Центърът в Общината е сред най-модерните в страната, като обединява данните от монтираните съоръжения в града, които могат да бъдат проследявани в реално време. Системата се използва за опазване на общинската собственост и общата инфраструктура, както и като превенция срещу нарушения и престъпления. Камерите за видеонаблюдение обхващат възлови места в града.