Още от днес започва издаването на картите за безплатно пътуване в градския транспорт на децата до 10 години в съответствие с министерското постановление, увери директорът на "Организация и контрол на транспорта" Георги Стоилов, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Издаването ще става по същия ред, както досега беше за децата до 7 години. Родител трябва да отиде с детето, като носи и акта за раждането му, в едно от двете бюра за издаване на карти - на ул. "Отец Паисий" или "Байкал".

Цената на билета в градските автобуси остава 1 лев.

Преференциалните карти за ученици, студенти, пенсионери и на други определени групи граждани за цялата градска мрежа за един месец са на цена от 16 лв.

Подпомагането от държавата ще позволи тя да се запази, тъй като не е променяна от около 10 десет години въпреки настояването на превозвачите за повишаването им. Възможни са и различни варианти, ако Общинският съвет вземе друго решение по казуса. В момента се обмисля намаление на цената на редовната годишна карта за цялата градска мрежа. Сега тя струва 500 лв., ако е по-евтина, повече хора ще я предпочетат, смята Стоилов.