За шеста поредна година в село Кутово се провежда празникът на народната носия, който събра над 20 самодейни състава. Събитието се организира от читалище "Просвета-1937", кметство в село Кутово и се осъществява със съдействието на Община Видин. Гости на събитието бяха заместник-кметовете Борислава Борисова и Мартин Дончев, общинският съветник Генади Велков и други.

Борислава Борисова поздрави организаторите и присъстващите с думите: "Радвам се, че успяхме да превърнем това събитие в традиция и днес, отново на този площад, ще представите красивите шевици и пъстрите багри на народните носии. Вие години наред съхранявате богатото фолклорно наследство и го предавате на идните поколения". Борисова подари цвете от името на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков на Юлия Цветкова, председател на местното читалище и обяви фестивала за открит.

Празникът започна с музикално-танцов спектакъл на Ансамбъла за народни песни и танци "Дунав“. В програмата на фестивала са включени изпълнения на гостуващите самодейни състави, конкурс за автентична народна носия, надиграване с ръченица с награди за победителите.

Под звуците на духов оркестър "Бонония“, на площада, всички жители и гости извиха голямо българско хоро.