Запазват се цените на таксиметровия превоз в Кюстендил. Това стана ясно по време на пресконференция на председателя на Общинския съвет в града Иван Андонов, предаде репортер на "Фокус“. На 29 декември предстои последно за годината заседание на местния парламент. В предварителния дневен ред са включени 10 докладни записки.

Една от по-важните докладни записки касае утвърждаването на минимални и на максимални цени за таксиметров превоз за 2023 година, както и максималният брой таксиметрови автомобили на територията на общината.

Според Иван Андонов няма да има промяна в цените за километър пробег при таксиметровия превоз на пътници. Дневна тарифа за километър пробег – 1,20 лв; Нощна тарифа за километър пробег – 1,40 лева. Минималната цена за дневна тарифа е 0,90 лв, а за нощна – 1 лев. Запазва се броят на таксиметровите автомобили, които да работят на територията на общината – 500 броя.

41-то заседание на Общинския съвет, което ще бъде последно за 2022 година, ще се състои на 29 декември от 14.00 часа в залата на Възрожденското училище.

В дневния ред има предложения за вътрешни компенсирани промени по бюджета на общината, както и финансово подпомагане по остри здравословни причини. "На всяка сесия разглеждаме постъпили искания. За съжаление те са твърде много, става въпрос за хора със социални или със здравословни проблеми, ние се стараем да ги удовлетворим“, каза Иван Андонов.

Внесени са няколко докладни записки, касаещи даване на съгласие за учредяване на възмездно право на строеж върху имоти частна общинска собственост, както и утвърждаване на пазарни цени на правото за строеж.

"До 29 декември очаквам да има още една или две докладни записки, които се подготвят от общинската администрация. Постоянните комисии ще работят на 22 декември“, каза Иван Андонов.

Чуйте повече за предстоящото заседание на Общински съвет в Кюстендил във видеото.

Венцеслав ИЛЧЕВ