Грейнаха светлините на коледното дърво пред сградата на община Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това е първото събитие, което Община Пловдив организира за пловдивчани и гостите на града по повод предстоящите коледно-новогодишни празници. Празничната програма през целия месец декември е наситена с разнообразни събития с участието на всички културни институции в града под тепетата.

Светлините на коледното дърво над покрития фонтан бяха запалени от кмета на Пловдив Костадин Димитров, който отправи и поздрав към своите съграждани.

Негови помощници бяха малчуганите от Хор на пловдивските момчета "Стефка Благоева" при ЦПЛР – Общински детски комплекс – Пловдив с диригент Милка Толедова, музикален съпровод Юлия Петрова и 7-годишната Катерина Кънева от Арт Войс Център с музикален педагог - Руми Иванова, която изпълни песента "Коледа е тук". Макар и само на 7 г. Катерина е носител на Гран При и над 20 златни медала от конкурси по пеене.

Участвала е в концерти с Биг Бенд Пловдив както и три концерта с КуКу Бенд. Помагаше и любимият Дядо Коледа, който ще забавлява малчуганите и техните родители и в празничните дни – 24, 25, 26 декември. На финала небето се озари от светлините на празнични фойерверки. 

Елхата, която е висока 13 метра, с над 4 хиляди зелени клончета, отново изглежда внушително. Изработена е от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в град Раковски. Тя тежи около 1 тон, а заедно с украсата - 1.5 тона. Тази година са подменени части от светлинната и декоративната украса на елхата.