Преди броени минути светлините на коледното дърво в центъра на Пловдив бяха запалени от кмета Здравко Димитров, предаде репортер на Агенция "Фокус". Церемонията, въпреки лошото време, започна в 18.00 часа на площад "Стефан Стамболов".

Елхата е висока 13 метра, с над 4 хиляди зелени клончета и отново ще изглежда внушително. Изработена е от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в Раковски. Пловдивската елха тежи около 1 тон, а заедно с украсата - 1.5 тона.

Светлините на коледното дърво над покрития фонтан бяха запалени от кмета на Пловдив Здравко Димитров, който отправи и поздрав към своите съграждани. Негови помощници бяха малчуганите от Хор на пловдивските момчета "Стефка Благоева“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс – Пловд
ив с диригент Милка Толедова и музикален съпровод Юлия Петрова, както и танцьорите от ансамбъл "Дилянка“ с художествен ръководител Мария Кьосева.

Помогна и Дядо Коледа, който бе и водещ на тържествотот. Той ще забавлява малчуганите и техните родители и в празничните дни – 24, 25, 26, 27 и 29 декември, когато на откритата сцена пред общината по традиция ще има богата музикална програма.