Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев запали разноцветните светлини на новата девет метрова коледната елха в града. Обновеният площад в Асеновград събра стотици асеновградчани. 

Д-р Грудев поздрави всички с думите "Уважаеми съграждани настъпва най-хубавата част от годината Коледните празници, най-вълшебното време от годината, когато всеки дълбоко в душата си се надява, че ще стане чудо и мечтите ще се сбъднат. Надявам се украсената елха да Ви донесе радостни емоции и топлина, преди и по време на тези чудесни празници. На всички Вас пожелавам да сте здрави, а дните Ви – изпълнени с много усмивки, споделени мигове с най-близките, с моменти на равносметка за изминалата година и безброй пожелания и мечти през настъпващата 2023 година! На всички именици желая крепко здраве, щастие, сбъднати мечти и благополучие на Вас, Вашите близки и любими хора! Честит празник!

Веднага след словото на кмета стартира и обратното броене. Всички присъстващи на площада изброиха от 10 до 1 до настъпването на кулминацията - запалването на светлините, блеснали върху коледната елха.

Празникът завърши със заря от фойерверки.