Изложение на занаяти под надслов "Българско е!“ се провежда днес в Свищов. От Общината уточняват за Агенция "Фокус“, че то е част от програмата за празника на града "Свищовски лозници“. Целта на форума е да популяризира българските занаяти и да улесни достъпа на гражданите до тях.

На сергиите, които са разположени в Централната градска градина на Свищов, се предлагат много разнообразни стоки – текстилни изделия, глинени, кожени и дървени сувенири и съдове, билкови и пчелни продукти, книги, биохрани, сладкиши и други. Организаторите уточняват, че "има за всеки по нещо“, а най-хубавото е, че всички стоки са изработени от български занаятчии,

Изложението на занаятите ще остане в града до края на седмицата.

"Заповядайте, заедно да подкрепим българското“, призовават от Община Свищов.

От 16:00 часа днес в къщата музей "Алеко Константинов“ ще бъде открита изложбата news pic 2
© Община Свищов
"190 мига българска история“, която е съставена от стари пощенски картички от личната колекция на Петър Станчев. В 17:30 часа в Художествена галерия "Николай Павлович“ ще бъде открита друга експозиция – 45-та Изложба на свищовските художници. Вечерта ще завърши с официално откриване на празниците "Свищовски лозници“ и голям концерт с участието на дует "Ритон“. 

Програмата продължава и през уикенда с много разнообразни прояви.

Луиза ТРАНЧЕВА