Кметът на район "Северен" Стоян Алексиев се зае да оправя огромните кратери, които се образуваха на продължението на бул. "Северен", предаде репортер на "Фокус".

Такива дупки едва ли има в целия град, още повече че пътната отсечка се използва от много автомобили покрай затвореното "Брезовско шосе". Точно там е и МБАЛ "Свети Иван Рилски", както и ДКЦ III и ТК Марица, преминава градски транспорт, има и спирка, която обслужва пътници.

Ето какво написа той в своята фейсбук страница:

Важно!!! Поради отлагане за неопределено време на изграждането на новия бул. “Северен" (бивш бул. “Димитър Стамболов"), ще се извърши ремонт на павирания участък от болница “Свети Иван Рилски" до ЖП гара “Филипово". Ремонтните групи ще работят от четвъртък (23.03.2023г.) до събота (25.03.2023г.) от 8:30 ч. -16:00 ч. Моля, за разбиране за причиненото неудобство и внимателно шофиране.

Дупките бяха толкова огромни, че за да ги избегнат, шофьорите трябваше да навлизат в насрещното и това още повече повишаване риска от инциденти. Компрометираните участъци бяха и с такава дълбочина, че няма как, ако автомобил мине през тях, да не удари някоя част отдолу.

Повече вижте в прикаченото видео.