В Доходното здание се проведе събитието "Digital4Ruse: Дигитални възможности за бизнеса“. Форумът се състои за трета поредна година в Русе и събира на едно място водещи експерти с дългогодишен и доказан опит в сферата на дигиталния маркетинг, изкуствения интелект, киберсигурността и дигиталното предприемачество, като негов партньор е и Община Русе.

"Русе е бързоразвиващ се град и подобни събития затвърждават неговия имидж на силно ориентиран към бизнеса и неговото разрастване. Идеите, които днес ще намерят подкрепа и мотивация тук, вярвам, че ще издигнат на едно по-високо и конкурентно технологично ниво начинът, по който местните компании работят“, заяви заместник-кметът Димитър Недев, който даде начало на конференцията. Той поздрави от името на кмета на община Русе изп. директор на "Интернет медия груп“ Преслав Бобев, който е организатор на форума, и пожела успех на събитието.

Конференцията има за цел да създаде атмосфера, чрез която да спомогне участниците да намерят нови познанства и бизнес възможности. Програмата на събитието представи различни формати – от панелни дискусии и презентации до иновативния формат "горещ стол", където лекторите бяха поставени пред директни въпроси и трябваше да дадат конкретни решения. Обсъдени бяха актуални теми като европейското финансиране на дигиталните трансформации, успешни стратегии за излизане на международния пазар и разработване на ефективни дигитални маркетинг стратегии. За първи път в историята на "Digital4Rusе“ конференцията представи изпълнителните директори на водещи компании и едни от най-големите работодатели на област Русе, които споделиха своя опит и историята на успеха си с гостите.

"Digital4Ruse: Дигитални възможности за бизнеса“ се осъществява в партньорство с Българската стопанска камара, Enterprise Europe Network, Българската асоциация по информационни технологии, Българската Е-комерс асоциация, Българо-румънската търговско-промишлена палата, Българската предприемаческа асоциация, Русенската търговско-индустриална камара и други.